"Hollywood tökéletesen rákapott a websorozatokra" - jelentette be a Média Hungary-előadásában Hámori Barbara (Origo, Life.hu, LifeNetwork), hozzátéve, hogy 800 millió kattintást is hoztak már webre készült sorozatok. Európában is jelen van a műfaj, a francia Noob című websorozat például 2,5 milliós nézettséget ért el. Hámori szerint a termékelhelyezéssel kapcsolatban óvatosak a partnerek, a Csalfa karma sem lesz tömény reklámfilm.

Kalamár Tamás, a Barátok közt és a Csalfa karma producere szerint 2011-ben normális, hogy egy tévés gyártó cég azon gondolkodik, hogyan tudna megjelenni az interneten is. "Hogyan megy át egy webes dolog a televízióba? Ez a kísérlet érdekel minket. Az is érdekel, milyen lesz a nézői lojalitás. Megpróbáljuk belecsempészni a humort is, de alapvetően romantikus történet lesz, egy testvérpárral, két lánnyal, akik ugyanabba a fiúba szerelmesek" - mondta Kalamár, hozzátéve, hogy lineáris történetmesélés lesz itt is, mint a Barátok köztben. Két kamerával forgatnak, kiváló minőségű képet ígérnek. "El kell kapnunk a nézőket, akik még nincsenek hozzászokva a műfajhoz" - magyarázta.

Hámori szerint 15 é 50 ezer néző közt bármilyen nézettséget el tud képzelni epizódonként. "Az Origo stratégiájába tökéletesen illeszkedik ez a fejlesztés, kezdeményezés, felvállalva annak kockázatát is" - mondta. Elmondta, hogy van még bőven tartalék, egy esetleges második évadra (erről várhatóan nyáron döntenek, a nézettségi adatok alapján). Kezdés: május 23.