A TEDx-en eljött a vacsoraidő, és hozzá megkóstolhattunk egy igazán különleges tokaji vörösbort. Mint megtudtuk, a tokaji borvidéken a filoxéra-járvány előtt vörösborok is voltak, a XIX. század óta viszont most először telepítettek vissza Pinot Noir szőlőt a vidékre. A tokaji márkavédjegybe viszont nem is fért bele, hogy az idén először palackozott Pinot Noirt tokajiként tüntessék fel, a mádon termelt Izabella utca nevű bor ezért csak tájborként van nyilvántartva. Jelenleg mindössze fél hektáron termelik, ami 900 palackhoz volt elég.

A résztvevők közül mostanra sokan elszivárogtak, bár a lounge-ban és az előtérben még nagy a nyüzsgés.

A Telekom Lounge-ban John Foppe dedikálja a könyvét.

Mint kiderült, a Kibu kreatív csomagjában poharak, szívószálak, ruhacsipeszek és lufik voltak, ezekből lehet játékokat építeni. Ez egy Angry Birds-szerű rombolós játék...

... ez pedig egy malom.

Az újrahasznosítás lehetőségeit bemutató tárlat: ruha műanyagból...

... és néhány magyarázó tábla a többi nyersanyagról.

 

A konferencia összességében nagyon jó élmény volt. Foppe előadása és az azt követő koncert katartikus hangulatot teremtett. Ami az általános színvonalat illeti, az előadások körülbelül fele-fele arányban voltak nagyon, illetve kevésbé érdekesek, de mindegyiket érdemes volt meghallgatni. A hangulatot nehéz érzékeltetni: a meglepetésszerű produkciók mellett a profizmus hatja át az egész TEDx-et. A szervezők egy nagyon bőséges, nagyon intenzív programot hoztak össze és vezényeltek le óramű pontossággal.

Nekem ugyan blogolás közben nem jött át annyira, hogy mennyire érvényesül a dolog önfejlesztő, gondolatébresztő jellege, inkább csak egy üdítő élmény volt hallgatni a változatos témákról beszélő zseniális embereket, de több részvevőtől hallottam, hogy náluk telibe talált a rendezvény ilyen szempontból is, és többet kaptak tőle, mint más szakmai konferenciáktól.