L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke szerint a blogokat továbbra sem kívánják kontrollálni: úgy véli, a médiatörvényről túl sokat beszélt már mindenki ("Magyaroszágon nincs veszélyben a szabad sajtó"), ennél fontosabb kérdés, hogyan lehetne elérni, főleg webes médiumok esetében, hogy a reklámpénzek külföldre kerüljenek. "Az Origo, az Index és más portálok is érdekeltek abban, hogy kezdjünk valamit a Youtube-bal és a Facebookkal. A problémával foglalkozni kell, a szakmának kell javaslatokat adnia."

"Be tudunk-e tartani olyan törvényt, amit nem értünk?" - kérdezte Nádori Péter (Origo), aki szerint általában épp az nem elérhető, aki választ tudna adni a médiatörvény értelmezésében aktuálisan felmerülő kérdésekre, például arra, hogy miért nem kell regisztálni olyan portált, amelyet profi újságírók írnak-szerkesztenek, de a címében benne van a "blog" szó. A sajtószabadság végét, apokalipszist azonban nem kell vizionálni, vélte, mivel nem tudjuk még, a gyakorlatban hogyan alkalmazzák majd a törvényt.

A médiatörvényről szólva Borókai Gábor (Heti Válasz) szerint a jogalkotó nem tudta elmagyarázni a szándékait, szükség volna pontosítani félreérthető részeket.