Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barcamp Budapest: a startupverseny győztesei

Tavaly az otthonról.hu távmunka szolgáltatással lett második, idén pedig az IngyenHívóval nyerte meg a startupversenyt Faragó Péter és Benedek Balázs. Ha egy üzlet oldalán Rudolf Péter kezd beszélni, vagy ha ingyen telefonhívást kínál nekünk egy barátságos zöld-fehér gombbal, akkor az  munkájukkal találkozunk.

Hirdetési lehetőséget kapott a második helyezett Noisepot, ami a szórakozóhelyek zeneszolgáltatását fogja megváltoztatni, ha elkészül a zenerendszerbe beköthető hardver, és sikerül meggyőzni a világ leghíresebb szórakozóhelyeit a telepítésére.

A harmadik helyezett a rovatunk által többször megírt - és gyakran használt - házibuliszoftver, a Dragontape lett.

0 Tovább

Budapest Barcamp - last minute színház

Az üres színháztermeket töltené meg az utolsó pillanatban internetről jegyet vásárlókkal a Ma este színház! nevű startup. A színházi helyek adottak a sikerhez, hiszen az előadásoknak kis része megy teltházzal, egy tipikus előadáson akár húsz-harminc százaléknyi üres hely is lehet.

A fejlesztők szerint a gyorsan élő, két hétre előre jegyet nem vásárló fiatalok is adottak. Azok, akik aznap délután eldöntenék, hogy este dvd-t szeretnének nézni, művészmoziba vagy plázamoziba mennének, vagy esteleg színházba ülnének be, fent vannak az interneten. A szolgáltatás ráadásul azt is tudja mondani a fiataloknak, hogy a 2500 forintos jegyár helyett ezer forintért adja a last minute vásárolt jegyeket.

A Ma este színház! szépséghibája, hogy a szolgáltatás még nem aktív. A honlap már készül, a tárgyalások folynak, de aki ma este színházba menne, annak még a jegypénztáraknál kell próbát tennie.

0 Tovább

Barcamp Budapest - Fáj a hasam, hová menjek?

Orvosi terület, egészségügyi probléma és kerület alapján kereshetünk szakorvost a FoglaljOrvost.hu oldalon. A szolgáltatás másfél hónap múlva válik országos méretűvé, jelenleg csak budapesti szakemberek szerepelnek az adatbázisban.

A béta állapotban való elindulás óta több száz foglalás történt, illetve a reklámok hatására kétszázötven orvos is jelentkezett, hogy be szeretne kerülni. A Foglalj Orvost sikeréhez két tényező járulhat hozzá az üzemeltetők szerint, egyrészt az, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem ismerősi ajánlások alapján választanak az emberek orvost, a másik pedig, hogy hasonló szolgáltatások több területen bizonyítottak már. A szállodafoglaló, a repjegykereső és vagy épp a Netpincérhez hasonló ételrendelő oldalak mind ugyanazon a recepten alapulnak.



Az orvosfoglaló sikeréhez járulhat hozzá az állami egészségügybe vetett bizalom hiánya, a magán egészségpénztári tagok nagy száma (több mint egymillió ember), és az, hogy az orvosoknak és a betegeknek is szolgálja az érdekét a lap.

Az oldalnak jelenleg az orvosok által fizetett jutalékból, illetve a betegirányító rendszerrel való összekötés fix díjából van bevétele. A jövőben azonban belépési-, éves használati díjakkal, valamint reklámbevétellel is számolnak.

0 Tovább

Barcamp Budapest: JóSzaki.hu - keresik a tökéletes burkolót

"Léteznek-e normális burkolók az országban?" - erre az ősi kérdésre keresi még mindig a választ a tavalyi verseny harmadik helyezettje, a JóSzaki.hu. Tavaly kétezer mesterember kontaktjával vágtak bele a versenybe, idén hétezerháromszázan vannak a rendszerben. Ezzel a legnagyobb ilyen jellegű oldal és a második legnagyobb cégkatalógusa.



A mesterkereső a felhasználónak nem kerül pénzébe, valószínűtlen is, hogy bárki fizetne ezért. Viszont a mesterek fizethetnek azért, ha az oldal valóban terel hozzájuk megbízókat. A szolgáltatás fejlesztésébe a magyar állam is beszállt, a csapatnak sikerült megnyerni egy pályázatot. De érdekelt a JóSzaki sikerében az iWiW is, aminek mikroalkalmazásaként kezdte el pályafutását az oldal.

Mára már nem csak az iWiW-ről lehet elérni a JóSzakit, az adatbázisában keres a Google is. A fejlesztőknek nem az oldal eladása a célja - olyan erről beszélni, mintha szülőként arról értekezne az ember, hogyan fogja eladni a gyerek veséjét, mondta Terray Tamás - hanem a felfuttatása.

0 Tovább

Barcamp Budapest: PocketGuide, idegenvezető a farzsebben

2011-ben akar igazán befutni a tavalyi startupverseny első helyezettje. A tervet nem adtak fel a PocketGuide okostelefonon futó idegenvezetőszoftvert fejlesztő csapat, de az indulás nem volt gyors. A projekt 2010 októberére pörgött fel, ekkor zárták le a tárgyalásokat az első olyan kockázatitőke-befektetővel, aki komolyabb összeget szánt a csapatra.

A PocketGuide-ból először a nokiás verzió készült el, de mostanra már elérhető a szoftver iPhone-ra és androidos készülékekre is. A program nem csak felhívja a figyelmet a meglátogatott város látnivalóira, túrákat ajánl, hanem a vele rögzített adatokból túranaplót is készít. Az szerzett élményeket, készített fotókat pedig már Facebookon is meg lehet osztani. Tizennégy város van meg, az idei év feladata, hogy újabb városok kerüljenek be a rendszerbe, és megismerje a nagyközönség is a szolgáltatást.

0 Tovább
«
12

Konferenciablog

blogavatar

Konferenciák, szakmai rendezvények élőben, a helyszínről.

Utolsó kommentek