Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Barcamp Budapest - Fáj a hasam, hová menjek?

Orvosi terület, egészségügyi probléma és kerület alapján kereshetünk szakorvost a FoglaljOrvost.hu oldalon. A szolgáltatás másfél hónap múlva válik országos méretűvé, jelenleg csak budapesti szakemberek szerepelnek az adatbázisban.

A béta állapotban való elindulás óta több száz foglalás történt, illetve a reklámok hatására kétszázötven orvos is jelentkezett, hogy be szeretne kerülni. A Foglalj Orvost sikeréhez két tényező járulhat hozzá az üzemeltetők szerint, egyrészt az, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem ismerősi ajánlások alapján választanak az emberek orvost, a másik pedig, hogy hasonló szolgáltatások több területen bizonyítottak már. A szállodafoglaló, a repjegykereső és vagy épp a Netpincérhez hasonló ételrendelő oldalak mind ugyanazon a recepten alapulnak.



Az orvosfoglaló sikeréhez járulhat hozzá az állami egészségügybe vetett bizalom hiánya, a magán egészségpénztári tagok nagy száma (több mint egymillió ember), és az, hogy az orvosoknak és a betegeknek is szolgálja az érdekét a lap.

Az oldalnak jelenleg az orvosok által fizetett jutalékból, illetve a betegirányító rendszerrel való összekötés fix díjából van bevétele. A jövőben azonban belépési-, éves használati díjakkal, valamint reklámbevétellel is számolnak.

0 Tovább

Barcamp Budapest: JóSzaki.hu - keresik a tökéletes burkolót

"Léteznek-e normális burkolók az országban?" - erre az ősi kérdésre keresi még mindig a választ a tavalyi verseny harmadik helyezettje, a JóSzaki.hu. Tavaly kétezer mesterember kontaktjával vágtak bele a versenybe, idén hétezerháromszázan vannak a rendszerben. Ezzel a legnagyobb ilyen jellegű oldal és a második legnagyobb cégkatalógusa.



A mesterkereső a felhasználónak nem kerül pénzébe, valószínűtlen is, hogy bárki fizetne ezért. Viszont a mesterek fizethetnek azért, ha az oldal valóban terel hozzájuk megbízókat. A szolgáltatás fejlesztésébe a magyar állam is beszállt, a csapatnak sikerült megnyerni egy pályázatot. De érdekelt a JóSzaki sikerében az iWiW is, aminek mikroalkalmazásaként kezdte el pályafutását az oldal.

Mára már nem csak az iWiW-ről lehet elérni a JóSzakit, az adatbázisában keres a Google is. A fejlesztőknek nem az oldal eladása a célja - olyan erről beszélni, mintha szülőként arról értekezne az ember, hogyan fogja eladni a gyerek veséjét, mondta Terray Tamás - hanem a felfuttatása.

0 Tovább

Barcamp Budapest: Hogyan állapítja meg a Google a találatok frissességét?

Google freshness

Behshad Behzadi, a Google keresési minőséggel foglalkozó zürichi munkatársa (Tech lead/manager, Search quality/Ranking a teljes titulusa) hosszasan részletezte, milyen szerepe van a keresési találatok frissességének a Google működésében. A lényeget azonban leginkább az utolsó diája foglalja össze, amit sikerült megörökítenem, ezen rajta vannak mindazok a tényezők röviden, amelyeket a Google figyelembe vesz.

Update: még egy kicsit nagyobban, mert persze ez izgat leginkább mindenkit. :)

Google slide

0 Tovább

Konferenciablog

blogavatar

Konferenciák, szakmai rendezvények élőben, a helyszínről.

Utolsó kommentek