Megérkeztem a konferencia helyszínére, az Uránia moziba. A TEDx látogatóinak nagy része még éppen a regisztrációnál tart, vagy az előcsarnokban vegyül. Odakint csak egy szerény kiírás jelzi a külvilágnak, hogy mi zajlik a moziban, és bent is csak az előcsarnok emeleti részén van kicsit átalakítva a helyszín: egy környezettudatosságra figyelmet felhívó installáció, és a babzsák-fotelek a mozi kávézójában.

Próbáltam egy pár képet készíteni az előcsarnokban a nyüzsgő tömegről, de a fényképezőgépem erre használhatatlan az itteni félhomályos fényviszonyok között.

Ami a blogolást illeti, a helyzetet megkönnyíti konferenciának villámgyors ingyenes wifije van, amit itt szerencsére kevesen használnak. A rendezők ugyanis előre jelezték, hogy aki csak teheti, laza, kényelmes öltözékben érkezzen, a nyakkendőt és a laptopot pedig hagyja otthon, hiszen a TEDx az élményről szól, aminek minél jobban át kell adniuk magukat. Ennek ellenére látni öltönyös-nyakkendős résztvevőket, hiszen a közönség főleg üzletemberekből áll.

Odabent viszont lehet, hogy kicsit meg kell húznom magam, mert a résztvevőket az előadások alatt lehet, hogy zavarja majd a gépelés. Hogy mi a helyzet az előadóteremben, hamarosan kiderül, a kapuk ugyanis most nyíltak meg. A TEDx Danubiának egyébként folyamatos tweetcastje is van a Twitteren, és a szervezők webcastet is ígértek (ami, ha jól látom, még nem indult el).